W "pudełeczku" jest bezpiecznik.Marcin_Os pisze:
Dobierz się do tego czarnego pudełeczka i zobacz co tam się dzieje.
M3 nie chce odpalic! Potrzebna pilnie pomoc
Re: M3 nie chce odpalic! Potrzebna pilnie pomoc
ZJAR
W moim E46 318i było tak samo kolego. Lampki nie przygasały, bo jakiś automat nie puszczał prądu na rozrusznik, pewnie dlatego żeby nie rozładować jeszcze bardziej akumulatora. Ja bym ci radził wziąsć go gdzieś w ciepłe miejsce, a nawet gorące, żeby się porządanie zagrzał, dodatkowo jeśli masz mozliwośc to go podładuj, nawet w innym samochodzie (podmienić i niech tamto auto popracuje z kilka-kilkanaście minut. No i sprawdz napięcie, bo moze zwarła ci się cela i teraz zamiast np 12,6V będziesz miał 11V. Wszystko niby będzie świeciło ok, a automat w BMW (elektronika) wykryje za niskie napięcie i nie załaczy przekaźnika od rozrusznika...
Choć może być tez rozrusznik walnięty (szczotki podwieszone, kończące się).
I poza tym tutaj wychodzi kolejny argument, dlaczego zwykły najprostszy manual jest lepszy od automata/smg...
Kolego, a jak już uruchomisz to daj znać jak to uczyniłeś i co było przyczyną niedomagania.
Choć może być tez rozrusznik walnięty (szczotki podwieszone, kończące się).
I poza tym tutaj wychodzi kolejny argument, dlaczego zwykły najprostszy manual jest lepszy od automata/smg...

Kolego, a jak już uruchomisz to daj znać jak to uczyniłeś i co było przyczyną niedomagania.
Juz wszystko jasne...Zorganizowalem lawete i na miejscu u mechanika okazalo sie ,ze poszly szczotki. Po wymianie odpala az milo
Niestety po tym wylaczaniu zasilania mam nastepujace objawy: swieci na czerwono poduszka i zapalila sie podczas jazdy kontrolka skrzyni i nie moglem wrzucic biegu 5 i na automacie i na recznej (omijal piatke). Po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu jak na razie skrzynia dziala:)

poduszki bedą ci sie świecic, chwyciły błąd... Jak aku jest słaby również tak sie dzieje...
318i(E36)->325i(E36)->525TDS(E39)->523i(E39)->328Ci(E46)->325Ci(E46)->330Ci(E46)->M5(E60)/X5(E53)....M3E46...->645ciE63->535dE60...
Blad poduszki juz wykasowalem i jest ok. Zaswieca mi sie tylko kontrolka cisnienia opon. Jezdze sam i mam nabite 2,4 przod i 2,8 tyl. Wczesniej mialem 2,2 i nie swiecila. Trzeba jakos zaprogramowac nowe wartosci czy uszkodzil sie jakis czujnik?
tak, musisz go przytrzymac az sie zaswieci i sam zgasnie.